Två aviga & en rät (2018)

Loretto Villalobos, Upsala Nya Tidning:

”Elegant kammarspel om det politiska språkets töjbarhet… Smart och sevärd politisk teaterpjäs…

I slutändan handlar det om den politiska retorikens krumbuktande och språkets töjbarhet vad gäller att förmedla budskap. Detta lilla kammarspel är elegant utfört, inte utan komiska instick. Men framför allt är det förlösande att uppleva politisk teater som varken underskattar sin publiks allmänbildning eller levererar några färdiga svar. Det behövs i dessa tider där ord betyder mindre och mindre, i synnerhet inom politiken.”

Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör, Svenska Dagbladet:

”I kväll var hela ledarredaktionen med vikarier och bloggare och såg föreställningen ’Två aviga & en rät’ på Uppsala stadsteater! Det var en fin stund, en god dokumentation av samtiden och med några formuleringar jag känner väl igen 🙂 Måste vara roligt att se sina ord på scen. Tack för upplevelsen!”

Katarina Barrling, statsvetare, Uppsala universitet:

”Finns det övervakningskameror känns det i alla fall som om det är nån som bryr sig. Tänk om friheten kräver ett samhälle? Tänk om friheten kräver gränser? Känn dig fri som en selfie – i ett samhälle där vi bytt ut solidaritet mot tolerans? Några av de teman som behandlas i denna humoristiskt allvarliga pjäs som jag varmt rekommenderar. (Och så sjunger de Marseljäsen – och stickar.)”